High Def Forum
Thank you for visiting. This is our website archive. Please visit our main website by clicking the logo above.

HD Channels out in Light Rain?

MonsonWeather
10-19-2007, 07:43 PM
Hi everyone, its 70F out and raining lightly-moderate, it rained heavier earlier, and is of course overcast. I am getting very low signal strengths on 103(b), therefore ALL of the new HD channels are not coming in. I just get a blank screen, no messages on my HR20. Signal strengths on 103(b) are normally in the 80s-90s in clear conditions
Here are the current ones...
TP 1-8: 71-61-56-55-65-62-61-59
TP 9-14:61-60-59-58-61-57
TP 17/22: 50-49

Is this normal? I have a tech coming over anyway tomorrow because of the fact that the first day of D* on wednesday we got no new HDs and all 0s on 103b and a searching for satellite message. Now that is gone and they were working great until today. Just wondering, as this is my first week with D*.

EDIT: Also, signals just went up into the 70s but I am only getting sound on some of the channels, no picture on any.

MonsonWeather
10-19-2007, 09:05 PM
signal strengths on 103b are now up to 80-90+ and the HD channels are still just black. I'll try resetting.. The DVR froze up for the first time earlier as well.

steinhouse
10-19-2007, 10:10 PM
signal strengths on 103b are now up to 80-90+ and the HD channels are still just black. I'll try resetting.. The DVR froze up for the first time earlier as well.

Have the tech tweek the dish settings. Sounds like you are not on the peak of signal...:error

Yankees 27
10-20-2007, 01:53 PM
Have the tech tweek the dish settings. Sounds like you are not on the peak of signal...:error

I actually had the same problem yesterday and called D* and my signal strength was great. Had to keep reseting is this normal?

werinshades
10-20-2007, 04:32 PM
Hi everyone, its 70F out and raining lightly-moderate, it rained heavier earlier, and is of course overcast. I am getting very low signal strengths on 103(b), therefore ALL of the new HD channels are not coming in. I just get a blank screen, no messages on my HR20. Signal strengths on 103(b) are normally in the 80s-90s in clear conditions
Here are the current ones...
TP 1-8: 71-61-56-55-65-62-61-59
TP 9-14:61-60-59-58-61-57
TP 17/22: 50-49

Is this normal? I have a tech coming over anyway tomorrow because of the fact that the first day of D* on wednesday we got no new HDs and all 0s on 103b and a searching for satellite message. Now that is gone and they were working great until today. Just wondering, as this is my first week with D*.

EDIT: Also, signals just went up into the 70s but I am only getting sound on some of the channels, no picture on any.

Was having pixelation and 771 on some of the new HD channels over the last few days. DirecTV Tech came out today, and now have all satellites above 95%. Was looking at 15-25 % on 103b and in the 65% on 103a. Even replaced B-Band Converters prior to going up just to be sure. Sounds like you need a dish-tweak :haha: