High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource

Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Viewing Mediums, HDTVs > Rear-Projection TVs
Rules HDTV Forum Gallery LINK TO US! RSS - High Def Forum AddThis Feed Button AddThis Social Bookmark Button Groups

Rear-Projection TVs CRT, DLP, LCD, LCOS RSS - Rear-Projection TVs

Samsung sound problem

Reply
AddThis Social Bookmark Button
 
Thread Tools
Old 08-23-2006, 06:24 PM   #1
WHO ME ?
 
MR.B's Avatar
 

Join Date: Jan 2006
Location: PHOENIX, AZ
Posts: 52
Default Samsung sound problem

I have a Samsung HL-S 7878W it has been perfect for 47 days since new .this morning no sound from the tv speakers,tryed the volume nothing ,mute is off just won't get sound .the HDMI goes from the DTV H20 to the Sammy HDMI imput 1 via HDMI cable and worked this way from the beginning with no problem. I can get sound through the surround receiver via toslink no problem .the only reason I noticed it is I watch the news every morning with just the sound from the tv speakers,and now I can't.this is very strange. I plan on trying a different HDMI cable tonight ,and than see if it does the same thing on the DVD that is on HDMI 2 . anyone have any imput on this ?
__________________
WHO ME ?
MR.B is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 01:32 PM   #2
twr
What is HD?
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default

Did you try the other cable yet? The reason I asked is mine sound quit working yesterday. HDMI Cable checked out fine, appears the TV is the problem on mine, so I'll be calling Tech support for the extended coverage. I can get sound through all the other inputs, just not HDMI. BTW it's an HL-S5086W

Terry
twr is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 02:38 PM   #3
High Definition is the definition of life.
 

Join Date: Jun 2006
Posts: 63
Default

I've had a similar problem.

Switch everything off...and then switch it all back on. Sometimes the order in which stuff is turned on could mess with the HDMI stuff...especially if you're changing settings.

Check your TV's menu to ensure that "Internal Mute" is set to "Off".

Get into the audio settings of your Cable/Satellite box. Ensure that the audio output is set to "HDMI".

If you're connecting your Cable/Satellite box thru your surround a/v receiver and then to your TV, ensure that HDMI audio output on the receiver is set to "other device" (Yamaha).
edcokpareke is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 04:11 PM   #4
twr
What is HD?
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by edcokpareke
I've had a similar problem.

Switch everything off...and then switch it all back on. Sometimes the order in which stuff is turned on could mess with the HDMI stuff...especially if you're changing settings.

Check your TV's menu to ensure that "Internal Mute" is set to "Off".

Get into the audio settings of your Cable/Satellite box. Ensure that the audio output is set to "HDMI".

If you're connecting your Cable/Satellite box thru your surround a/v receiver and then to your TV, ensure that HDMI audio output on the receiver is set to "other device" (Yamaha).
I'll give that a shot. See, the thing is it worked in the morning and then wasn't working when I got home that evening. Nothing was changed from the time the set was turned off and turned back on. I've already checked all the other settings in the TV and even changed them back and forth, just for grins.

I know it's not the sat. box because the upconvert DVD player has no sound as well when using the same HDMI port (only HDMI port) and cable. Folks at B.B. were kind enough to test the HDMI cable on one of their sets and it worked fine.

Terry

Last edited by twr; 08-29-2006 at 04:13 PM.
twr is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 06:49 PM   #5
twr
What is HD?
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by edcokpareke
I've had a similar problem.

Switch everything off...and then switch it all back on.
Well I'll be... I turned everything off, unplugged and plugged the power in and then turned everything back on... I have Sound!!

Thanks!!

Terry

Last edited by twr; 08-29-2006 at 06:52 PM.
twr is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 04:11 PM   #6
WHO ME ?
 
MR.B's Avatar
 

Join Date: Jan 2006
Location: PHOENIX, AZ
Posts: 52
Default

corection it's a 6767w and the sammy is not to blame .it is the no good POS DTV H-20 receiver.
__________________
WHO ME ?
MR.B is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2008, 09:28 AM   #7
My plasma is High Def.
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Default My Samsung HL-R6167 has the same problem

My 2 year old Samsung DLP TV (Model HLR6167WAX/XAA) does not have sound. If I unplug the TV and plug it back in then I have sound. My signal strength shows 8-9 bars.
My discussions with Samsung have yielded the following results: My main board is bad and needs to be replaced. The board is $200 and the labor to do it will be $275. So, now I have a 2 year old tv that I paid $3700 for and already have to repair. I would definitely not recommend that anybody purchase a Samsung TV. I understand that a part can fail but this is a major component on a relatively new tv. I'm going to get this 61" tv fixed and then get rid of it. Samsung does not want to step up to the plate and stand by their product. That says alot about the culture of the Samsung company. It's this type of service that will guarantee no return customers.
hansj01 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2008, 01:23 PM   #8
Former Super Moderator - RIP
 
PFC5's Avatar
 

Join Date: May 2005
Location: Mass
Posts: 38,295
Default

I agree that these HDTV mfg need to do more to stand behind their products. To expect the consumer to spend 3-5x the money for their HDTVs over their SDTVs and have them be this unreliable is ridiculous IMO.
__________________
Denon AVR-887
Klipsch RP-5 Pwred Towers (mains) (525 watts peak each 12"Subs)
All Klipsch RC-25(ctr),(2)SS1(surr),(2)SS1(rearSurr)
Toshiba (2)HD-A20,PS3,BD35
For SACD/DVD-A Samsung HD-841
Panny 50pz80u plasma
SETTINGS
RCA HD50LPW162 50"DLP w/HD2+
SA 3250HD
47" LCD+Yamaha5790+HD-A1(bedroom)
Harmony 680 + (2) 670s (amazing remote/support)
Game room with Onkyo receiver & B&W Speakers
The_Cable_Game
Take the high ground and be happier
PSN: PFC5
PFC5 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Viewing Mediums, HDTVs > Rear-Projection TVs
AddThis Social Bookmark Button
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads to Samsung sound problem
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samsung HLR5078W Problem, Need Help! f6487 Rear-Projection TVs 14 06-30-2009 11:58 AM
samsung ln52a850 problem edlee Flat-Panel TVs 6 12-24-2008 01:01 PM
Sharp Aquos/Optical Surround Sound Problem Wick98 Speakers & Surround Sound 16 11-21-2008 12:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:41 PM.



Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2004 - 2008, High Def Forum