High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource

Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > General Chit Chat > The High Definition Lounge
Rules HDTV Forum Gallery LINK TO US! RSS - High Def Forum AddThis Feed Button AddThis Social Bookmark Button Groups

The High Definition Lounge Can't find a proper forum for your questions, comments, reviews, etc.? Post them here! RSS - The High Definition Lounge

Sony 2200 error message?

Reply
AddThis Social Bookmark Button
 
Thread Tools
Old 08-30-2010, 07:27 AM   #1
My plasma is High Def.
 
JoeM411's Avatar
 

Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Sony 2200 error message?

A few months ago, I posted a thread on my new TV. It is a Sony Bravia KDL42NX700.

At that time I set the TV up to download internet shows, music etc. it worked well for 2 weeks then i lost the ability to receive internet material.

I have a wireless router set up for the TV. When I attempt to reconnect to the network I receive the following messages.

Wireless Connection: Passed.
Local Connection: Failed
Internet Connection :Failed

The on-screen error message reads 2200 error, contact Sony.

According to Sony it is a download speed issue. I need 2.5Mps, which I don't always get, but do get. It's border line sometimes, less than and sometimes greater than 2.5Mps.

Now why would I have gotten internet access for 2 weeks and then not get it ever again, even when a speed test shows I am receiving >2.5Mps?

once i told sony a speed test was below 2.5, they now use that as the reason for the problem and are passing the problem to my DSL provider, ATT. I am on a 1.5-3.0 mps Dsl package with ATT, and faster speeds are not available where i live. (it reminds me of the old computer problem, the hardware guy blames the software and the software guy blames the hardware when there are computer problems)

any help is appreciated. Receiving internet stuff on the TV was interesting and I would love to get it again.

thanks jgm
__________________
Receiver: Denon AVR1800
Subwoofer: Velodyne FSX-12 Speakers:Sides: Polk Audio Monitor 7; Center: Polk Audio CS400i
Rear: Polk Audio FX500i; DVD: Panasonic; BlueRay Magnavox

Two Channel; McIntosh MC275 50th anniversary amp, C2300 preamp; Rega P5 with Exact II cartridge. Aerial Acoustics Model 7T speakers.

TV: Sony Bravia 46NX700, Sony Bravia 55HX8HX900; TV: Toshiba 52HMX94;

Last edited by JoeM411; 08-30-2010 at 07:32 AM.
JoeM411 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 03:23 PM   #2
What is HD?
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Default Manual Configuration

I came across this problem as well. For some reason the router will not assign an IP address to the device. Instead of using the auto, set it up manually. Go into your command prompt (via the start button - accessories) and type in ipconfig/all. This will give you all your network information for the computer you are using (make sure it is on the same network you want to use your TV on). For the IP address, use the same address except for the last number use a higher number (like 20). All the other network info stays the same. The alternate DNS is the same as the DNS. Do not use a proxy server and complete the configuration. Good luck.
farrugi5 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2011, 10:14 AM   #3
What is HD?
 

Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Default fix sony error 2200/other internet t.v connection problems

first off i'am by know means a i.p. computer guy,but was beating my head on why my sony bravia kdl55ex710 was working fine on the internet than one day would not connect.read multiple post of people having the same problem with no answer,with some research i came across this to fix the problem.
1)go to comand prompt on computer type in:ipconfig/all
next write down the ip address in line:ipv4 something like 192.168.1.55
2)next write down default gateway address:some thing like 192.168.1.254
3) go to the t.v's network setup instead of auto detect go to custom/manual settings.in ip address screen type in your ip address from your paper EXCEPT change the last didgets (example .55 to .250
subnet stays the same 255.255.255.0
type in your default gateway address that you saved into
the default gateway screen AND the pimary dns screen.save and connect. this will work for both wired and wireless just that each need there own ip address. good luck
xxcrazy1xx is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 02:32 PM   #4
What is HD?
 

Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Default SONY BRAVIA KDL 46 NX 710 - internet connection

I have an SONY BRAVIA KDL 46 NX 710 and I c'ant set up the network for internet access.
I have a wired connection,via ISP (with PPPoE):

Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . .. . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1A-4B-56-39-06
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.115.47
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

PPP adapter ISP:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 111.25.221.36
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . : 111.25.221.36
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 42.17.153.125
42.17.153.115
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

and when I connect to the Internet from my laptop i need to enter also user and password
Settings available on SONY BRAVIA KDL 46 NX 710 do not help me to solve the problem.
So, what can I do? How do I connect the TV to the Internet?
thx
bianca is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 06:22 AM   #5
What is HD?
 

Join Date: Nov 2012
Location: East Anglia, UK
Posts: 1
Default Eventual Instant Fix

I spent the last day trying to solve this, I could "ping" the TV's IP address but it hung when I tried to get Internet content; what worked was:

On Bravia handset

Home
Settings
Network
Refresh Internet Content
Wait (a while) until it Authenticates

Normal Internet service resumed
JulianAshley is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > General Chit Chat > The High Definition Lounge
AddThis Social Bookmark Button
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


All times are GMT -6. The time now is 12:01 PM.



Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2004 - 2008, High Def Forum