High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource

Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > DISH Network Forum
Rules HDTV Forum Gallery LINK TO US! RSS - High Def Forum AddThis Feed Button AddThis Social Bookmark Button Groups

DISH Network Forum Discuss and learn about Dish Network High Definition Satellite TV. RSS - DISH Network Forum

Dish Guys...how much was the upgrade to HD??

Reply
AddThis Social Bookmark Button
 
Thread Tools
Old 12-27-2006, 12:46 PM   #1
My plasma is High Def.
 

Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Default Dish Guys...how much was the upgrade to HD??

Looking to upgrade to HD since I finally got a HD tv and was wondering what you guys are paying for install. I am an existing dish customer for SD with a normal 311 receiver. Just wondering what the average install, cables, receiver and rental cost. Not looking for a really fancy receiver, just the normal setup. Thanks guys!
isaac86hatch is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2006, 05:55 PM   #2
High Definition is the definition of life.
 
gintzj's Avatar
 

Join Date: Mar 2005
Posts: 125
Default

Just the change in the programing and dish will give you the right dish and receiver when you upgrade and the installer will set it up in your house.
The onlty cost in the increase in programmin fee
gintzj is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2006, 07:10 PM   #3
Yellow Submarine
 
jim5506's Avatar
 

Join Date: Dec 2004
Location: Lubbock, Texas
Posts: 3,457
Default

Upgrade to 211 HD receiver is $98 lease fee, 622 HDDVR is $199 lease fee but there are programming allowances (10 - $10 programming credits) that essentially make the 622 $99 and the 211 you end up $2 ahead.

Install is included "free".
__________________
Seeking colinear harmonics!
Programming: Dish AT120
Displays: Sony VPH-D50Q FPCRT - 7 ft on the wall; Hitachi 57R59 RPCRT; Panasonic 42" Plasma; 26" Sanyo LCD
Receivers: DishNetwork Hopper w/Sling; DishNetwork Hopper 2000;3 - DishNetwork Joeys; 2 - TiVo HD Series 3; 2 - TiVo Series 2's; Accurian 6000; Samsung SIR-T351; Panasonic ShowStopper 2000; ATI HDTV Wonder
Dish 1000.2 on 110,119,129; Dish 500 on 61.5 - where I now get my HD Locals
Sony 80GB PS3;Sony 500GB PS3 Slim; Toshiba HD-DVD
jim5506 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2006, 10:51 PM   #4
My plasma is High Def.
 

Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Default

cool, thanks guys!
isaac86hatch is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2006, 06:49 PM   #5
High Definition is the definition of life.
 

Join Date: Dec 2005
Posts: 118
Default

jim5506 -- Programming Allowances? All im getting is the $20/10mo promotion. How do you go about getting $100 off ($10/10mo) allowances from your upgrade to the 622? Thanks
__________________
46HM84 46" DLP Rear-Projection TALEN HDTV
JVC THC3 810w 5.1 Dolby Digital Surround Sound Home Theater
Comcast HD/DVR Combo Box
XBOX 360
Cables: HDMI, SPDIF toslink, analog RCA (red/white)
Conquistador92 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2006, 07:07 PM   #6
Yellow Submarine
 
jim5506's Avatar
 

Join Date: Dec 2004
Location: Lubbock, Texas
Posts: 3,457
Default

$20/10 is for new subs, $10/10 is for current subs upgrading.

You get one or the other.
__________________
Seeking colinear harmonics!
Programming: Dish AT120
Displays: Sony VPH-D50Q FPCRT - 7 ft on the wall; Hitachi 57R59 RPCRT; Panasonic 42" Plasma; 26" Sanyo LCD
Receivers: DishNetwork Hopper w/Sling; DishNetwork Hopper 2000;3 - DishNetwork Joeys; 2 - TiVo HD Series 3; 2 - TiVo Series 2's; Accurian 6000; Samsung SIR-T351; Panasonic ShowStopper 2000; ATI HDTV Wonder
Dish 1000.2 on 110,119,129; Dish 500 on 61.5 - where I now get my HD Locals
Sony 80GB PS3;Sony 500GB PS3 Slim; Toshiba HD-DVD
jim5506 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 01:23 PM   #7
High Definition is the definition of life.
 

Join Date: Jan 2007
Posts: 43
Default

im lookignto do the same thing..I was told I would need the 1000 dish ..I asked them if i could avoid having two dishes on my roof by replacing my current dish 500 dish with the 1000 dish and they could not answer that. I have a second SD tv i need to drive in addition to my HD set
deke rivers is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 02:39 PM   #8
High Definition is the definition of life.
 

Join Date: Dec 2006
Location: Miami,Fl
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by deke rivers
im lookignto do the same thing..I was told I would need the 1000 dish ..I asked them if i could avoid having two dishes on my roof by replacing my current dish 500 dish with the 1000 dish and they could not answer that. I have a second SD tv i need to drive in addition to my HD set
I just had Dish 500 install with hd. iT HAS ONE DISH JUST FOR hd AND ANOTHER FOR sd.
philips is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 01:58 PM   #9
50"Wega HD ROCKS!
 

Join Date: Sep 2004
Posts: 763
Default

It depends where you are located...................

Phillips is in Florida which has trouble with the Dish1000, thus he gets 2 dishes.

fred
__________________
I'm getting really, really tired of Dish re-scheduled install threads!!
Call a local Retailer. And, we'll check your receiver in the store for free. If you can reach your LNBF, we'll check it for free too!!!!
fredinva is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 07:16 PM   #10
Yellow Submarine
 
jim5506's Avatar
 

Join Date: Dec 2004
Location: Lubbock, Texas
Posts: 3,457
Default

Quote:
Originally Posted by philips
I just had Dish 500 install with hd. iT HAS ONE DISH JUST FOR hd AND ANOTHER FOR sd.
Not exactly, HD comes over both dishes, SD comes over both dishes.
__________________
Seeking colinear harmonics!
Programming: Dish AT120
Displays: Sony VPH-D50Q FPCRT - 7 ft on the wall; Hitachi 57R59 RPCRT; Panasonic 42" Plasma; 26" Sanyo LCD
Receivers: DishNetwork Hopper w/Sling; DishNetwork Hopper 2000;3 - DishNetwork Joeys; 2 - TiVo HD Series 3; 2 - TiVo Series 2's; Accurian 6000; Samsung SIR-T351; Panasonic ShowStopper 2000; ATI HDTV Wonder
Dish 1000.2 on 110,119,129; Dish 500 on 61.5 - where I now get my HD Locals
Sony 80GB PS3;Sony 500GB PS3 Slim; Toshiba HD-DVD
jim5506 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2007, 07:52 AM   #11
How can anyone watch standard def?
 

Join Date: May 2005
Posts: 24
Default

just call to cancel and complain that you dont wana pay for any upgrade and dish will set you up for free i did and got 2 211 for free plus a free month a service they wont let you cancel they will just give you free deals
__________________
Sony KDF-60XBR950 60" XBR Grand Wega Highdefinition LCD TV -Philips 32PF5320 32" LCD Television- Sony’s DVP-CX985V 400-Disc Progressive DVD/SACD-Yamaha RV-1500 receiver- 2 VS8000HD receivers with 320 GIG HDD- FTA PANSAT 2500 RECEIVER -2 VEIWSAT EXTREMES-1 COOLSAT 5000PRO-MONITOR AUDIO MA800 MAIN SPEAKERS- BOSE Acoustimass® 5 Series III speaker system FOR SURROUND- SUNFIRE SUPER SUBWOOFER JUNIOR 1500 Watt Mini Sub.
maxtcee is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2007, 03:23 PM   #12
A couch and an HDTV to go please.
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 12
Default Angel one channel

I heard you need another satelitte for the christian program angel one?
is this true?
thank for you imput
verde is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2007, 04:48 PM   #13
Bit by the HD Bug
 
Yes616's Avatar
 

Join Date: Dec 2005
Location: Liberty - Catskill Mtns, NY
Posts: 658
Default

Quote:
Originally Posted by verde View Post
I heard you need another satelitte for the christian program angel one?
is this true?
thank for you imput
The Sky Angel Programming is on 61.5. That is easy to get in the east as it is very high in the sky and yes, requires a wing dish.

Would you beleive I am Jewish and I just know these things? lol
__________________
Yes616
"Here's whats happening on another VOOM HD Network"
DISH ViP 722 w/HDMI
Toshiba 57H84 HDTV w/HDMI
Yamaha Natural Sound AV Receiver RX-V863 (7.2 Channels)
TR Theater Research 1610 / 1611 Speaker Pack
Yamaha YST-SW315 Subwoofers X 2
A ViP 211 upstairs in the bedroom with an Olevia HDTV operated by the Dish 21.0 remote

Yes616 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > DISH Network Forum
AddThis Social Bookmark Button
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads to Dish Guys...how much was the upgrade to HD??
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are you an ExpressVu customer looking to upgrade to HD? hifi_ott Canadian Providers 31 04-09-2014 07:26 PM
Last 5 Voom channels removed sgomillion DISH Network Forum 51 05-18-2008 06:04 PM
My experience with Mpeg4 upgrade in Atlanta Gweeto DirecTV Forum 25 01-26-2006 07:34 AM
Upgrade to HD, Cable or Dish Network ? CJEM DISH Network Forum 16 12-16-2005 01:51 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:30 PM.



Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright ©2004 - 2008, High Def Forum