High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource

Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > DirecTV Forum
Rules HDTV Forum Gallery LINK TO US! RSS - High Def Forum AddThis Feed Button AddThis Social Bookmark Button Groups

DirecTV Forum Discuss and learn about DirecTV High Definition Satellite TV. RSS - DirecTV Forum

Quick question about new hr21-700

Reply
AddThis Social Bookmark Button
 
Thread Tools
Old 01-30-2008, 03:44 PM   #1
High Definition is the definition of life.
 
darkserpant's Avatar
 

Join Date: Oct 2005
Posts: 200
Default Quick question about new hr21-700

I just received my new hr21-700 and it is awesome looking. Anyway when setting it up should the native be off or on? And what does native mean. Thanks
darkserpant is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 04:03 PM   #2
High Definition is the definition of life.
 
goober22's Avatar
 

Join Date: Sep 2004
Location: Panama City / Ft Walton Bch, FL.
Posts: 780
Default

It's up to you! Native just means that whatever the box receives (1080, 720, 480) is passed on to your TV and your TV will handle any conversions.

If your TV does well, you may want to let it handle the conversions, if not, set the box to handle it. Also, some people don't like the delay/flash that may occur when the TV changes to accept the new resolution. Again, it is up to you to decide what is acceptable.
__________________
DirecTV = HR20-700x2, HR20-100x2, All Networked, R15-500x1, D12-300x2, Zinwell WB616, OTA=17, TVs=9, Knology Cable = Internet & Phone Only, HD=34, Comcast Cable = Not Currently Subbed, HD=32, Hitachi 65S700 65", Sanyo 30" HD, Sony Home Theatre 7.1 Receiver, Sony 7.1 Speaker System , Harmony 686 x3
goober22 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 04:28 PM   #3
High Definition is the definition of life.
 
darkserpant's Avatar
 

Join Date: Oct 2005
Posts: 200
Default

The reason I asked because this receiver is a replacement reciever and this one I set up or at least I tried. When the tech. set it up the res. lihgt on the front of the box always stayed on 1080i. But today when I recieved the replacement receiver I guess I didn't do something right because the res. light never moved off of 480p. I could'nt figure out how he made it stay on 1080i. Maybe somebody can help me out here. I have all the 480i,480p,720p, and 1080i checked marked. It doesen't move off of 480p unless I have native on. Then like you said it bounces back and forth which I don't like neither but I didn't want it to say on 480p neither. What next? Thanks
darkserpant is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 05:16 PM   #4
High Definition is the definition of life.
 
Chperplt's Avatar
 

Join Date: Apr 2006
Posts: 152
Default

Menu; Help and Settings; Setup; HDTV; TV Resolutions

You can scroll over to TV resolutions from the main page that opens up and change which resolutions you want.
Chperplt is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 05:27 PM   #5
High Definition is the definition of life.
 
darkserpant's Avatar
 

Join Date: Oct 2005
Posts: 200
Default

I have all those checked marked. Just wondering why the blue light never comes off of 480p. Didn't know if it was something else in the settings.
darkserpant is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 06:41 PM   #6
High Definition is the definition of life.
 
Chperplt's Avatar
 

Join Date: Apr 2006
Posts: 152
Default

Quote:
Originally Posted by darkserpant View Post
I have all those checked marked. Just wondering why the blue light never comes off of 480p. Didn't know if it was something else in the settings.
Sorry... I'm sick today and missed that in your post.
Chperplt is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 06:00 AM   #7
Friends in crawl spaces
 
Twister's Avatar
 

Join Date: Apr 2007
Location: Alabama
Posts: 313
Default

If Native is turned off then you probably have the box to 480p. On the upper left of the remote there is a big button and under it is a smaller button. Press the smaller button until the resolution is set to 1080i.

Also it would be a good idea to go back to settings>resolutions and uncheck the 480i setting. Some tv's don't support it.
Twister is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 04:28 PM   #8
High Definition is the definition of life.
 
darkserpant's Avatar
 

Join Date: Oct 2005
Posts: 200
Default

Thank you so much. Works perfectly now.
darkserpant is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > DirecTV Forum
AddThis Social Bookmark Button
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads to Quick question about new hr21-700
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD-DVR HR21 question NOT hr20 truba11a DirecTV Forum 13 03-10-2010 09:29 PM
Quick Comcast box question ... crimewriterjohn Cable Providers 12 07-28-2009 03:07 PM
ota, hr21 question laxdoc DirecTV Forum 1 12-16-2007 02:16 PM
A Quick Question For all Wii Owners ASAGA Rear-Projection TVs 6 11-20-2007 11:32 PM
Shopping for a HDTV. A quick question. bdc30 The High Definition Lounge 3 07-23-2007 09:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:40 PM.



Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2004 - 2008, High Def Forum