High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource

Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > DirecTV Forum
Rules HDTV Forum Gallery LINK TO US! RSS - High Def Forum AddThis Feed Button AddThis Social Bookmark Button Groups

DirecTV Forum Discuss and learn about DirecTV High Definition Satellite TV. RSS - DirecTV Forum

Directv Install

Reply
AddThis Social Bookmark Button
 
Thread Tools
Old 01-06-2013, 10:50 AM   #1
A couch and an HDTV to go please.
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Directv Install

I'm getting directv back tomorrow after 2.5 years with dish. I went with the HR 34 with two clients. Some questions I was wondering about to get ready for the install that I was hoping someone could help me out with.

1: Will this require a rewiring of the cable lines, or will it just be plug and play more or less? Currently I have the new cable that dish ran to add sets, and I think they left what was there from directv before on the existing, but not sure.

2: Can I hook in my internet access into one of the clients, or does it have to go into the HR 34?

3: How many shows could be recorded at once if all three sets are viewing live tv?

Thanks in advance.
bravenewworld is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2013, 11:58 AM   #2
WestDC
 
WestDC's Avatar
 

Join Date: Dec 2005
Location: EARTH
Posts: 2,242
Default

Quote:
Originally Posted by bravenewworld View Post
I'm getting directv back tomorrow after 2.5 years with dish. I went with the HR 34 with two clients. Some questions I was wondering about to get ready for the install that I was hoping someone could help me out with.

1: Will this require a rewiring of the cable lines, or will it just be plug and play more or less? Currently I have the new cable that dish ran to add sets, and I think they left what was there from directv before on the existing, but not sure.

2: Can I hook in my internet access into one of the clients, or does it have to go into the HR 34?

3: How many shows could be recorded at once if all three sets are viewing live tv?

Thanks in advance.
1. Minor rewiring may be needed
2. NO- has to connect to the hr34 either with a cat5 cable or CCK
3. The HR34 has 5 Tuners so 3 tuners would be used while viewing live tv- that would leave 2 tuners to record with without a conflick.
__________________
I now know how the Iranians feel (those that donít agree) with the ruling class.
WestDC is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2013, 12:44 PM   #3
A couch and an HDTV to go please.
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by WestDC View Post
1. Minor rewiring may be needed
2. NO- has to connect to the hr34 either with a cat5 cable or CCK
3. The HR34 has 5 Tuners so 3 tuners would be used while viewing live tv- that would leave 2 tuners to record with without a conflick.
Thanks for the info! I was hoping that it would not need a total rewire. I thought that I had read somewhere that the whole home would not run on regular coax, didn't know if that was true.

Bad news on the internet connection. Will have to do some reconfiguring.

On the tuners, that should be sufficient, I was hoping for more, but that was what I was prepared for. Will still be much better than what I had which was two tuners on the DVR to run two sets.
bravenewworld is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2013, 01:36 PM   #4
WestDC
 
WestDC's Avatar
 

Join Date: Dec 2005
Location: EARTH
Posts: 2,242
Default

Quote:
Originally Posted by bravenewworld View Post
Thanks for the info! I was hoping that it would not need a total rewire. I thought that I had read somewhere that the whole home would not run on regular coax, didn't know if that was true.

Bad news on the internet connection. Will have to do some reconfiguring.

On the tuners, that should be sufficient, I was hoping for more, but that was what I was prepared for. Will still be much better than what I had which was two tuners on the DVR to run two sets.
It will run fine on RG6 Which Dish uses the same as D* Good luck with install.
__________________
I now know how the Iranians feel (those that donít agree) with the ruling class.
WestDC is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2013, 01:51 PM   #5
A couch and an HDTV to go please.
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by WestDC View Post
It will run fine on RG6 Which Dish uses the same as D* Good luck with install.
Thanks again.
bravenewworld is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 10:41 AM   #6
A couch and an HDTV to go please.
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

Finished with the install, went great. They were able to connect the network into one of the C31 mini clients.
bravenewworld is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 12:10 PM   #7
WestDC
 
WestDC's Avatar
 

Join Date: Dec 2005
Location: EARTH
Posts: 2,242
Default

Quote:
Originally Posted by bravenewworld View Post
Finished with the install, went great. They were able to connect the network into one of the C31 mini clients.
Did the installer Connect a BBDeca AT the C31 or a CCK ? I didn't think the c31 had a rj45 port?



It does take up to 24hrs for the VOD menu to populate.

Glad you had a good install
__________________
I now know how the Iranians feel (those that donít agree) with the ruling class.

Last edited by WestDC; 01-07-2013 at 01:09 PM.
WestDC is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 01:08 PM   #8
A couch and an HDTV to go please.
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by WestDC View Post
Did the installer Connect a BBDeca AT the C31 ? I didn't think the c31 had a rj45 port?

I'm not sure that is correct but at some point should you ever have a "internet issue" I would suspect that connection first.

It does take up to 24hrs for the VOD menu to populate.

Glad you had a good install
Connected via coax into the Network SWiM port on C31 then into DCA2SRO-01 which has ethernet connection into router.

I will keep my eye on it and see if everything works. The installer assured me that it would feed to the HR34, so I hope that is right. Haven't really tried anything yet since it hasn't had time to download everything. It might cause some kind of speed issue at the least.
bravenewworld is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 01:19 PM   #9
WestDC
 
WestDC's Avatar
 

Join Date: Dec 2005
Location: EARTH
Posts: 2,242
Default

Quote:
Originally Posted by bravenewworld View Post
Connected via coax into the Network SWiM port on C31 then into DCA2SRO-01 which has ethernet connection into router.

I will keep my eye on it and see if everything works. The installer assured me that it would feed to the HR34, so I hope that is right. Haven't really tried anything yet since it hasn't had time to download everything. It might cause some kind of speed issue at the least.
No worry's That will work just fine - I did some research and that will work either for a c31 location or he could have also done (wired) the same way at the hr34 as well. Unless you had a large bookcase or such at the Hr34 location

Your good to go!
__________________
I now know how the Iranians feel (those that donít agree) with the ruling class.
WestDC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > DirecTV Forum
AddThis Social Bookmark Button
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads to Directv Install
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
directv install help. Pvez84 DirecTV Forum 10 10-31-2011 05:21 PM
New to forum. DirecTV install question jakeb412 DirecTV Forum 6 03-29-2010 06:03 PM
Directv Install captk26 DirecTV Forum 8 02-21-2007 10:39 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:07 PM.



Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright ©2004 - 2008, High Def Forum