High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource

Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > Cable Providers
Rules HDTV Forum Gallery LINK TO US! RSS - High Def Forum AddThis Feed Button AddThis Social Bookmark Button Groups

Cable Providers Discuss and learn about High Definition Comcast, Cox, Time Warner, Adelphia and other cable HDTV providers. RSS - Cable Providers

My latest problem with my Scientific Atlanta 8300HD

Reply
AddThis Social Bookmark Button
 
Thread Tools
Old 11-18-2007, 07:48 PM   #1
My plasma is High Def.
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 5
Question My latest problem with my Scientific Atlanta 8300HD

Just got this dvr about a month ago and when the Time Warner employee installed it he said it must be brand new because it took foreeeeeever to update. When it finally got up and running it worked fine for about two weeks. Then all of the sudden it would turn on and display the channel it was supposed to be on but no picture would display.

Anyway so then I called TW tech support and they reset it from their office and it rebooted, and then it worked fine. Well about a week later it did the same thing so I rebooted it by pushing the + and - buttons simultaneously and pushing info which got it working fine again. Well ever since then I have had this problem about every week and it has caused me to have to reboot every time.

Do I have a faulty dvr? Or is there something I can do to correct this. Thanks in advance guys!
Johnny_Drama is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 07:45 PM   #2
My plasma is High Def.
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 5
Default

Anyone have any suggestions I just got home after being gone for 4 days and had to reset my dvr yet again because it wasn't responding
Johnny_Drama is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 07:49 PM   #3
Blu-ray is Betamax 2.0
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 494
Default

It's a software problem. Mine locks up once every week to 10 days.

The software is still a beta release. They were rushed into production for god knows what reason.
heyman421 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 11:00 PM   #4
My plasma is High Def.
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by heyman421 View Post
It's a software problem. Mine locks up once every week to 10 days.

The software is still a beta release. They were rushed into production for god knows what reason.
Pardon my ignorance but what exactly does that mean? Is there anything I can do to fix it? Do you just reset your box every time it locks up as well? Thanks in advance
Johnny_Drama is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 11:07 PM   #5
High-Def AFICIONADO
 
jdastas's Avatar
 

Join Date: Mar 2007
Location: Chandler, AZ
Age: 30
Posts: 199
Default

Ask for a new box, Cox uses the same model and I have two. Whenever i've had a problem they've just swapped out the box. If they give you crap, just threaten to cancel their service.
__________________
Living Room:
Sony KDL-55EX720
DirecTV HR-22
XBOX 360 ELITE
Samsung BD-UP5000
Pioneer VSX-819H-K
Bedroom:
Sharp LCD - LC-37D42U
DirecTV HR-22
Toshiba HD-A2
Hi-Def Movies:
: 42 : 25
jdastas is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 08:35 AM   #6
bring the troops home now
 

Join Date: Dec 2006
Posts: 13
Default

I do a hard reboot on my box about once a week. Seems to help. A hard reboot means to turn the box off, unplug it from the back for at least a minute and then plug it back in, wait until the time shows again (about 5 minutes) and you are good to go.
kjpjr is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2007, 12:14 PM   #7
What is HD?
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Exclamation Channel problem w/Explorer 8300HD

Johnny, I've just encountered a similar problem with my Scientific Atlanta 8300HD. We've had this unit for about 1 year, with service from Time Warner Cable. It has worked well over that time, with only occassionally requiring a reboot, which generally fixed any problem.

But today, we have the problem that 3 channels suddenly won't play, and only show a grey TV screen. (All other channels are fine). On those channels you see see the normal DVR control bar on bottom, but no content. Also DVR status bar doesn't advance, just sits there. We have another TV on same cable w/o cable top box, and it picks up all channels. So the problem must be in DVR. We have re-booted 3 times with same result. Have called TWC, who said they didn't have a fix, so they've scheduled to come swap out the box next week.
rhoneycu is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 01:01 PM   #8
My plasma is High Def.
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 7
Default

i just had the time warner guy out for the same problem, he said all the sci atl 8300 boxes suck. the only reason they sent them to market is because the previous boxes were easy to hack and get free channels. he said he feels they are about 2 years away from being fully operational.
Brobs14 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 01:08 PM   #9
High Definition is the definition of life.
 
e30cabrio's Avatar
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 123
Default

I feel your pain. I had four of these over a year until I bit the bullet & paid 465.xx after rebate on a Series3 TiVo HD. I wish I had done it a year ago.
e30cabrio is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Go Back   High Def Forum - Your High Definition Community & High Definition Resource > High Definition Programming Providers > Cable Providers
AddThis Social Bookmark Button
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads to My latest problem with my Scientific Atlanta 8300HD
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVR box or Samsung LCD HDTV? rweintra Flat-Panel TVs 12 02-05-2009 12:40 PM
Denon 5805 w/ Directv HD ZeddHD High Definition Receivers, Recorders, Players, Tivos 12 05-06-2006 07:38 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:13 PM.



Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright ©2004 - 2008, High Def Forum